Novi Sad
03.03.2011.
14:11 > 11:19
Svako deseto dete u našim školama kaže da je bilo izloženo nasilju u poslednja tri meseca, dok dva odsto učenika navodi da je bilo agresivno, pokazuju istraživanja Unicefa.
  • 04.03.2011 10:28
    gorka uspomena

    Imam skoro 40 god. i osn. skolu sam za vrsila u Petrovaradinu. Mene mirnu devojcicu i dobrog djaka je isamarala pred celim razredom uciteljica CVIJETA (ne znam joj prezime),a da pri tom uopste nije pitala sta je prethodilo sukobu izmedju mene i ucenika iz njenog razreda. Sve je to posmatrala nast. engl. jezika ZORICA JAKOVLJEVIC i uopste joj nije na pamet palo da umiri razjarenu koleginicu. To ponizenje, sramotu i uvredu pamtim i danas. To je bila vrlo nasilnicka skola. Spominjem jos i ostale tabadzije FRANJA HLADNI, MIKA MELVINGER, JELENA FEKIC. A da, to je bilo nekada kad su tukli ucenike danas ih u toj skoli pedofili nastavnici uznemiravaju.
  • nebojsa

    04.03.2011 09:14
    Problem je sto mi lalosi i ostala bagra nema hrabrosti da uradi nista pametno. Ucenici koji ispolje dvaput tezi oblik nasilja se prebace u
    nekakvu specijalnu skolu, npr dao bih joj ime skola za decu
    roditelja koji ne znaju da vaspitavaju, bez mogucnosti vracanja
    u normalnu skolu. EEEEEE TO BI IMALO EFEKTA, pa kad bi roditelji
    imali to na umu njihovi andjeli bi bili bolja deca
  • Ljilja

    04.03.2011 09:02
    Podrska
    Ovaj problem je realan i obiman, zato bi i UNICEFu dobro dosla materijalna podrska za ovakve projekte. Ima na njihovom sajtu spisak donatora za ovaj projekat, medju njima su Sasa Djordjevic i Ana Ivanovic, dok nema Cece, "markiranog" Bojanica, a zao mi je sto ne vidim ni Djokovica. No dobro, svako svoje pare trosi na ono u sta veruje i zeli, jel? Inace, ja sam radila istrazivanje mobinga u jednoj novosadskoj osnovnoj skoli za svoj master rad i znate koji su rezultati? 25% ispitanika je zrtva mobinga, odnosno svaki cetvrti zaposleni. Ali to je druga prica.
  • G

    03.03.2011 15:49
    Da se razumemo - Srbija je zemlja koja plaća milion dolara kada njen građanin prebije nekoga u USA, dok istovremeno otima stan i isteruje oce i maloletno dete na ulicu zbog duga od 127 000 dinara.
  • Richard Rublev

    03.03.2011 15:00
    nemogućnost ugradjivanja
    Niko se ne interesuje za stvari u koje ne može da se ugradi. "A gde sam tu ja?" je problem. Posmatram klince u Švajcarskoj. I oni su nestašni. Čak sam video i tuču u McDonalds-u, sa razbijanjem stakala. To su pojedinačni incidenti, ne dešavaju se u školama i nisu pravilo. Stvar je u nečemu drugom. Ovde ljudi nemaju nerealna očekivanja od života. I sistem i pojedinci visoko vrednuju obrazovanje. Oni ekonomišu sa svojim platama. Štede i ni ne postoji ideja da će nešto da "završe na brzinu" i "odrade neki keš." Drugo, u školama nije dozvoljeno raslojavanje na osnovu odeće, patika, mobilnih telefona. Zabranjeno je čak mladjoj deci da nose igračke od kuće, osim npr. petkom i to samo po jednu. Dogovor kuću gradi. Mi smo svoje države pokrali i uništili. "Šta će nama šoferima kuća!"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna